7 Ocak 2009 Çarşamba

ÇİKOLATA - Marisa Núñez - Redhouse Kidz Yayınları

Okur-Çocuk blogunda görüp merak ettiğim ve aldığım bir kitap bu...
İyi etmişim... Ebruli bayıldı bu yumuşak renkler ve sözcüklerle anlatılan hikayeye... İlgisi tam isteğim kıvamda olmasa da gülümseyerek dinledi okuduklarımı, sevgi ile baktı kitabın sayfalarına... Bunu biraz da küçük olmasına bağlıyorum. Eminim sonradan daha çok sevecek...
Hikaye, Afrika ormanlarında arkadaşları ile birlikte huzurlu bir hayat süren Çikolata isimli su aygırının şehir hayatını merak etmesi ile başlıyor... Şehre gidip giysiler alıyor, restoranda yemek yiyor ve küvette banyosunu yapıyor. Gece ise bir otel odasında kalıyor. Geri döndüğünde yaşadıklarını arkadaşları ile paylaşıyor ve sonuç olarak ormandaki hayatının çok güzel olduğuna karar veriyor.
Sevgi dolu bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Sıcacık dostlukar var, birbirine saygılı ve tepeden bakmayan karakterler var.. Suaygırı, maymun zürafa; farklılıklarına rağmen aynılar, farklılıklarına rağmen birbirlerini seviyorlar... Kitabın illüstrasyonlarında kullanılan renkler ve çizgilerin yumuşaklığı sizi bile sarmalayan konunun sıcaklığını çok güzel yansıtmış.

Hiç yorum yok: